Jméno Casara Roveri
Klasifikace vína Merlot Colli Berici Doc Variety / Hrozny Merlot 100%
Obec výroby Alonte, v srdci oblasti Colli Berici Doc. Láhve vyrobily 6 000 0,750 litrů
Vinice
Název - Casara Roveri, vlastněný společností Od Maso
Věk révy vinné - 18 let
Půda - jílovitá struktura se středně vysokým obsahem vápence
Expozice - jih - jih / východ
Nadmořská výška - vrch 150 metrů nad mořem
Hustota rostlin - 6 000 vinic / ha
Výcvikový systém - kordon s nízkou rychlostí
Zatížení pupenů - 8 na pařezu
Výnos na hektar - 70 metrických centů
Pěstování - omezené hnojení, doplňování výhonků a ředění nadbytečných trsů
Doba a způsob sklizně
Asi v polovině září, ručně v bednách
Vinifikace
Stručný popis: Destemming následovaný 12 dny. stálosti na plážích v sudech o objemu 50 hl. otevřené, s 6 denními údery.
Fermentační nádrže - ocel
Teplota kvašení - 26 ° - 32 ° C
Doba macerace - 12 dní
Doba kvašení - 15 dní
Doba zrání - 18 měsíců v dubových barikách Allier, Never, Limousin a Tronçais. Zušlechťování v lahvi asi 5 měsíců
Stáčení - duben - květen druhého roku po sklizni
Analytické údaje o produktu
Celková kyselost - 5,7 g / l
Ph - 3,32
Celkový suchý extrakt g / l 33 Obsah alkoholu,% - 14,50 Redukující cukry, g / l - 3,7 Celkový SO2, mg / l - 63 Volný SO2, mg / l - 21
Organoleptické vlastnosti
Intenzivní rubínově červená barva.
Odrůdová vůně borůvek a květin, s příjemnou vanilkovou notou. Jemná a sametová chuť s bohatou sladkou a elegantní tříslovinou
Potenciál stárnutí
Merlot Colli Berici
S některými jídly Vicentine ...
Bigoli s kachní omáčkou, zajícová polévka, sorana s houbami, kachna s kaštany, pečená sluka
Servis
Teplota -16 ° -18 ° C; asi hodinu před podáváním odmotejte