Chráněné zeměpisné označení TERRE SICILIANE
CATARRATTO CHARDONNAY
Organické hrozny Catarratto a Chardonnay se sklízejí odděleně a lisují se za účelem extrakce moštu, který se poté fermentuje v ocelových nádržích při teplotě 16 ° C, aby se zvýšila ovocná chuť. Po kvašení zůstává víno na jemnějších kalech kvasinek po dobu 6-8 měsíců.
Odrůda: Catarratto, Chardonnay. VÝROBNÍ OBLAST: Vnitřní prostor
KAPACITA na jihozápadě Sicílie: 0,750 lt. ALKOHOL: 13,00% obj.
VLASTNOSTI: Tmavě žlutá barva se zelenkavými odlesky. Svěží a minerální vůně s tóny citrusů a limetky. Střední struktura, svěží kyselinka a výrazná ovocná dochuť.
PÁROVÁNÍ: Syrové, grilované nebo dokonce smažené ryby.
TEPLOTA PODÁNÍ: 12 ° C