Costera DOC víno ze Sardinie - vinařství Argiolas
Jiná informace:
PŮDA: Vápenec, jílovité frakce, středně strukturované se sklonem k uvolnění, malé a střední oblázky.
ÚROVEŇ: Ručně, brzy ráno.
VINIFIKACE: Fermentace - macerace při kontrolované teplotě 28-30 ° C po dobu asi 10-12 dnů. Malo-mléčná fermentace ve skleněných betonových nádržích a vývoj v malých dubových sudech po dobu 8-10 měsíců. Krátké stárnutí lahve.
FUNKCE:
Barva: intenzivní rubínově červená s odstíny granátu.
Kytice: intenzivně vínová, typická pro Cannonau.
Chuť: teplá, kulatá, s dobrou strukturou a vynikající rovnováhou.
Spárování: Dobře kořeněné první chody, pečené selátko a jehněčí maso, sardinský pecorino středního a dlouhého věku.
PODĚKOVÁNÍ
ROBERT PARKER: Costera 2010: 90s.
GOLD GUIDE, VERONELLI WINES: Costera 2010: 3 stars
VÍNO nadšenec: Costera 2011: 88s.