CABERNET
D.O.C. FRIULI COLLI ORIENTALI ŽATY 2018
TRADIČNÍ LINKA
Produkce v hl: 20 hl, 2660 lahví Hustota na hektar: 3000 rostlin na hektar. Systém školení: cappuccina Procento hroznů: Cabernet 100%
Vinifikace: ručně sbírané a vybrané hrozny se zbaví stopek, lisují se a nechají se fermentovat při kontrolované teplotě (asi 28 ° C) s přidáním vybraných kvasinek. Pro extrakci barvy se používá technika "delestage", která vám umožní efektivně extrahovat polyfenoly, taniny a antokyany z kůže; tato technika v průběhu času zlepšuje stálost barvy a struktury vína. Asi po 10-15 dnech, v závislosti na stupni extrakce, přejdeme do lisovací fáze. Část získaného vína se následně nechá vyzrát ve dřevě (sudy a barikové sudy), aby se zvýšila jeho kulatost, zbývající část se nechá vyzrát v ocelových nádobách
Obsah alkoholu: 13,50% objemových, celková kyselost: 5,1 g / l kyselina vinná. Zbytek cukru: 0,2 g / l Oxid siřičitý: 83 mg / l Čistý suchý extrakt: 27,5 g / l
Organoleptický popis vína:
Barva: intenzivní rubínově červená se sklonem k fialovému.
Kytice: bylinná s náznaky malin a borůvek.
Chuť: bylinná, suchá, plně slaná, vanilková.
Gastronomické kombinace: uzeniny, pečená drůbež nebo králík, tvrdé sýry. Podává se při teplotě 16-18 ° C.