Víno, které pochází z krás krajiny v Podere Casisano, obklopené staletými lesy, v nadmořské výšce 480 metrů, na kopcích jihovýchodně od Montalcina.
Mozaika mikroklimatu a složení půdy ve vinicích Casisano, obklopená starými dubovými lesy a olivovými háji, je základem pro vytvoření majestátního Brunello di Montalcino.
Ocenění
2015 James Suckling 94 bodů
2015 Wine Spectator 94 bodů
2015 Falstaff 94 bodů
Dekantér 2015 93 bodů
2015 Robert Parker 91 bodů
2013 James Suckling 92 bodů
2012 James Suckling 93 bodů
2012 Wine Spectator 92 bodů
Popis
Mozaika mikroklimatu a složení půdy ve vinicích Casisano, obklopená starými dubovými lesy a olivovými háji, je základem pro vytvoření majestátního Brunello di Montalcino. Každá sklizeň je skutkem lásky, při kterém vybíráme hrozny z různých pozemků z 22 hektarů vinic, abychom získali nejlepší interpretaci ročníku. Samostatná vinifikace a poté stárnutí ve dřevě vedou k rozhodujícímu okamžiku montáže před dalším zušlechtěním v lahvi. Naše mise je splněna respektováním charakteristik terroiru v rovnováze s naší filozofií výroby vín konzistence, která nikdy nesmí vyžadovat, aby byla hotová, protože jsou u stolu vždy velmi příjemné elegance.
Informace
Ročníky
2010 | 2013 | 2015
Senzorický popis
Hluboká rubínová barva se sklonem ke granátu, otevírá na nose elegantní a svěží komplexnost ovocných a kořeněných tónů typických pro Sangiovese. Chuťová harmonie je velmi příjemná díky skvělé struktuře, která je doprovázena sametovými taniny a dlouhou výdrží.
Spárování
Perfektní jako doprovod k důležitým pokrmům ze hry, hry
kožešina, grilovaná červená masa a vyzrálé sýry.
Původ
9 ha vinic věnovaných výhradně produkci Brunella, trénovaných v pobídce kordonu s expozicí na jihovýchod; na smíšené půdě bohaté na kostru a slín.
Hrozny
Sangiovese Grosso 100%
Vinifikace a stárnutí
Tradiční metoda s macerací na kůži asi 25 dní. Zraje 3 roky ve sudech ze slavonského dubu s maximální kapacitou 60 hl. Zrání lahví po dobu nejméně 6 měsíců.
Alkohol
14% objemových
Servisní teplota
18 ° C
Formát
0,75 l
Upřesnění
Vinifikace probíhá v nerezových tancích, zatímco v sudech
dřevo je vinifikováno brunello pro rezervu. Různé typy nádob umožňují udržovat stylistické rozdíly, které již ve vinici sledují, a dodávat každému vínu jeho vlastní identitu a charakter. K respektování silné identity terroiru se používají pouze autochtonní kvasinky. Vína od Brunella po Rosso di Montalcino odpočívají a zušlechťují se v tichu sklepa ve velkých sudech ze slavonského dubu, což je zárukou tradice a klasického stylu tohoto nádherného území. Existuje celkem 33 sudů, z nichž 18 je 73 hl a zbytek se liší velikostí různých kapacit od 16, 50 hl do 25, 30 a 32 hl.
Vinice
Vinice Casisano
Mikroklima je větrané a suché s vynikajícími tepelnými výkyvy; to pomáhá vytvořit ideální podmínky pro zachování zdraví hroznů. Výsledná vína jsou elegantní a optimálně kombinují strukturu a kyselost. Péče o vinice a hledání dokonalosti suroviny je posedlá. Vinice je centrem řízení prací a zásahů do krajiny; záleží ti na tom všem
kmen je ve výborném zdravotním stavu, využíváním sebeobranných mechanismů rostlin je podporován růst přírodních esencí podél řádků a není prováděn žádný invazivní zásah. Půda se pravidelně pohybuje, aby se ventilovalo a okysličovalo podloží.
Tommasi Naturae
Udržitelné vlastnosti tohoto vína jsou:
Vinice
Společnost Tommasi přijala integrovaný výrobní systém, který zaručuje ekologicky udržitelné řízení zemědělských činností.
Výroba
- V procesu výroby vína nepoužíváme produkty živočišného původu nebo obsahující alergeny.
- Optimalizace využití zdrojů a řízení sklepa.
- Používáme postupy, které nám umožňují pracovat s plným ohledem na životní prostředí, vyhýbat se plýtvání a vždy, když je to možné, vždy recyklovat.
Obal
- organické čepice s certifikací FSC
- štítek: papír certifikovaný FSC
- lepenka: recyklovaný papír