V srdci toskánské maremmy se rodí toto hluboce teritoriální víno vyrobené z ekologického vinařství při plném respektování životního prostředí a přírody.
Datový list
Informace
Ochutnávky
Slámově žlutá s jasně zlatými odlesky, na nose má intenzivní tóny bílého a exotického ovoce, které jsou obohaceny o minerální, slanou a jemně citrusovou stopu na patře. Suchý a velmi svěží, nabízí přesvědčivou pitnost.
Původ
Vinice Doganella, 24 ha, nacházející se v Pitiglianu, v srdci toskánské maremmy, na půdách bohatých na tuf vulkanického původu.
Hrozny
Vermentino a Chardonnay
Vinifikace a stárnutí
Fermentace a následné stárnutí po dobu asi 5 měsíců v sudech z nerezové oceli.
Alkohol
12% objemových
Servisní teplota
08-10 ° C
Formát
0,75 l
Spárování
Ideální pro aperitivy, finger food, sushi a přípravky na bázi ryb a korýšů.
Vinice
Poggio al Tufo je první statek rodiny Tommasi za hranicemi Valpolicella Classica, zakoupený v roce 1997. První odvážná investice mimo provincii Verona. Příběh nádherných toskánských terroirů, ve kterém byl realizován komplexní a ambiciózní projekt vína: vytvářet vynikající vína na území toskánského Maremmy. Tenuta Rompicollo, srdce Poggio al Tufo, se nachází v Pitigliano, v provincii Grosseto, důležitém etruském místě v srdci toskánského Maremmy. Na historickém statku Pitigliano je nádherný statek, na druhém statku ve Scansanu jsou provozní struktury vinařství.
Tommasi Naturae
Udržitelné vlastnosti tohoto vína jsou:
Vinice
Doganella - vinice s ekologickou certifikací
Výroba
- V procesu výroby vína nepoužíváme produkty živočišného původu nebo obsahující alergeny.
- Optimalizace využití zdrojů a řízení sklepa.
- Používáme postupy, které nám umožňují pracovat s plným ohledem na životní prostředí, vyhnout se plýtvání a vždy, když je to možné, vždy recyklovat.
Obal
- láhev: lehká 420 g
- organické čepice s certifikací FSC
- štítek: papír certifikovaný FSC
- lepenka: recyklovaný papír