KLASIFIKACE
Sardinie Semidano di Mogoro DOC.
HROZNY
Semidano 100%.
Anastasìa je přednuragický chrám nacházející se v Sardarě, městě nedaleko Mogora, v jedné z nejvhodnějších oblastí pro Semidano.
SEMIDANUS
Jedná se o révu, jejíž novinky se objevují od roku 1780. Po neúspěšných pokusech o její produkci v jiných oblastech ostrova bylo Semidano uznáno jako réva jedinečné expresivity v oblasti Mogoro a získání DOC. Je to nepříliš produktivní réva s malými, pevnými hrozny střední odolnosti vůči kryptogamům. Vzhledem k vegetativnímu aspektu je někdy zaměňována s Nuragusem, vzhledem k podobné konformaci výhonků a listů. Zrání probíhá od druhé dekády září. Na konci sklizně, od prvních deseti říjnových dnů, dává Semidano bílá vína velké struktury a složitosti nebo fascinující sladká vína.
V DEGUSTACI
Světlá a jasná slámově žlutá. Jedná se o víno, které má svůj hlavní rys v delikátnosti, která je na nose vyjádřena vůní aromatických bylin, jako je tymián, rozmarýn, heřmánek a čerstvý kořen lékořice. Jeho charakteristická chuť je charakteristická v kombinaci s jemnou kyselostí a dobrou stálostí.
Obsah alkoholu: 12,50% objemových
Teplota podávání: 8-10 ° C.
PIT DOBŘE S ...
Je to všestranné víno, které díky svým zvláštním vlastnostem a vyváženosti odpovídá chuti různých chutí. Je milován jako aperitiv a je fascinujícím společníkem chutných prvních chodů s mušlemi, krevetami a mořskými plody; bílé maso, syrové nebo pečené ryby, provoněné čerstvými bylinkami a lehkými omáčkami.
VINAŘSTVÍ ANASTASIE
Vyskytují se v oblasti Mogoro, na písečných pobřežních a jílovito-vápencových půdách střední textury v nízkých kopcích. Podnebí je středomořské s mírnými zimami a horkými léty, zmírňovanými slaným mistrálním větrem. Průměrné roční srážky jsou 500 mm. Sklizeň probíhá ručně s rmutováním hroznů během několika hodin po sklizni. Hektarový výnos je 80/90 q.
VINIFIKACE A STÁRNUTÍ
Krátká macerace moštu na kůži. Kontrola teploty kvašení a použití vybraných kvasinek. Nízkoteplotní kvašení. Stárnutí na jemných kalech s obuškem po dobu 40 dnů v oceli.
BOTTLING A VÝVOJ
Sterilní pod tlakem dusíku. Víno pozoruhodné struktury a extraktu, lépe vyjadřuje a zušlechťuje své vlastnosti v procesu zrání, který trvá déle než rok. Optimální podmínky skladování jsou nezbytné, aby bylo možné ocenit nejlepší vlastnosti vína.