Amarone della Valpolicella Classico
DOCG
Klasická par excellence rodiny Tommasi. Elegance a struktura, měkkost a složitost z něj činí jedinečné víno.
Napadáme předsudky s naší lahví Amarone Classico, kterou můžete otevřít a užít si u stolu, aniž byste se cítili ohromeni. Elegance, kulatost, ale nikdy neohrožující: to jsou rysy našeho vlajkového vína.
Přečtěte si více
Ocenění
2013 James Suckling 94 bodů
2013 Wine Spectator 91 bodů
2013 Vinous 90 bodů
2013 2 sklenice Gambero Rosso
Stáhněte si datový list 2013
Stáhněte si datový list 2015
Stáhněte si datový list 2016
Popis
Jednou z nejčastěji kladených otázek, kterou slyšíme, je "Jak mohu ospravedlnit otevření lahve Amarone, když sotva vypijeme sklenici?".
Napadáme předsudky s naší lahví Amarone Classico, kterou můžete otevřít a užít si u stolu, aniž byste se cítili ohromeni. Elegance, kulatost, ale nikdy neohrožující: to jsou rysy našeho vlajkového vína.
Každé ročník nabízí nuance, které v průběhu let rostou, a proto doporučujeme serióznímu nadšenci vína investovat do více než jedné láhve pro svůj sklep. Nejdisciplinovanější sběratelé si budou moci za pár let nebo desetiletí užít nezapomenutelnou vertikálu.
Náš přístup k Amarone zůstává v tradici a upřednostňuje eleganci a rovnováhu. Pikantní tóny, moka a divoké byliny obohacují vytrvalou, šťavnatou a ovocnou vůni černé třešně, vařené švestky a sušeného ovoce.
Informace
Ročníky
2013 | 2015 | 2016
Senzorický popis
Intenzivní a tmavě rubínově červená, s granátovými odstíny. Na nose představuje komplexní aromatické tóny od ovoce v alkoholu po hořké koření, černý pepř, lékořice a kakao. V ústech je intenzivní, velké struktury, silné s přepychovým výrazem zralého ovoce. Závěr je příjemně zvlněný a suchý.
Spárování
Díky eleganci a struktuře je to perfektní s pernatou a srstnatou hrou, červeným masem, sýry dlouhého věku. Je ideálním společníkem pro dlouhé konverzace.
Původ
Z prestižních Cru La Groletta a Conca d'Oro v kopcovité oblasti Valpolicella Classica.
Hrozny
Corvina 50%, Corvinone 30%, Rondinella 15%, Oseleta 5%
Vinifikace a stárnutí
Ruční sklizeň a výběr hroznů s následným sušením po dobu asi 3 měsíců v dobře větraném podkroví. Fermentace v oceli po dobu 25 dnů. při teplotě 25/30 °. 3 roky zrání v sudech o objemu 35 hl slovanského dubu.
Alkohol
15% objemových
Servisní teplota
18 ° C
Formát
0,75 l
Ocenění
Vadnoucí
Sušení hroznů je jedinečnou metodou Valpolicella Classica, která vždy charakterizovala produkci skvělých vín této oblasti, jako jsou Amarone, Ripasso a Recioto.
V průběhu staletí se tato technika sušení nejlepších hroznů po sto dní na Arele, takzvaná bambusová mřížovina, uchovala v pevné tradici, díky níž byla tato technika produktivní dokonalostí Valpolicella.
Rodina Tommasi zachovává autentický charakter této metody a udržuje jedinečnost Appassimento nedotčena.