Pietro Dal Cero
Amarone della Valpolicella Docg
Byly doby, kdy byla rodina Dal Cero Veronese.
Dnes se Igino, Gian Franco a Anna Maria vracejí do východních zemí Verony, rodiště jejich otce Pietra, kterému je tato láhev věnována, aby znovu potvrdili svou historii a vychutnali si vítr těchto míst.
Dělají to s vínem, které je symbolem světové produkce vína Veronese, Amarone. Rubínová barva zaujme zabarvením a intenzitou. Ovoce je bujné s velmi příjemnou černou třešní, která se mísí s tóny čokolády a sladkého koření.
Jemnost zvyšuje květinovou složku a fialovou růži. Balzámové noty se objevují stále přesvědčivěji, s notami badyánu a divoké máty.
Terciární prvky jsou jemné a umožňují vnímat příjemné tóny arabiky a jemného tabáku. U stolu najde svůj maximální výraz se stárnoucími sýry, dlouho vařeným masem, dušeným masem a zvěřinou.
Technická data
Užitečné révy: Corvina, Corvinone, Rondinella, Croatina
Složení půdy: vápenec, bílé vločky a jíl
Tréninkový systém: Simple Guyot
Rostlina šestá: 2,20 x 0,70
Výnos na hektar: 60 metrických centů
Typ vinifikace: sušení v krabicích po dobu 4 měsíců, macerace v oceli s prodlouženým kontaktem
Malolactic: provedeno
Stárnutí a vývoj: v Barrique po dobu 24 měsíců, poté 12 měsíců v oceli a 24 měsíců v lahvi
Alkoholický stupeň: 17%
Celková kyselost: 7,5 g / l
Těkavá kyselost: 0,80 g / l
pH: 3,60
Suchý extrakt: 40 g / l