Toto červené víno s teplými ovocnými tóny a slunečným a středomořským charakterem se rodí v srdci toskánské maremmy.
Ocenění
2016 James Suckling 92 bodů
2015 svazky Bibenda 4
2016 James Suckling 92 bodů
2013 James Suckling 92 bodů
2012 James Suckling 92 bodů
2011 James Suckling 91 bodů
Datový list
Informace
Ochutnávky
Intenzivní rubínově červená, nabízí komplexní a voňavou vůni zralého lesního ovoce a džemu, kůže, balsamických bylin středomořského křoví. Na patře je teplé, strukturované, příjemně harmonické a obklopující, s intenzivním a vytrvalým závěrem.
Původ
Alicante je starobylá vinice, rozšířená ve Španělsku a Francii. Studie a výzkum potvrzují příchod této směsi do Maremmy a zejména do Scansana během španělské nadvlády. Bouschet z Alicante byl zasazen od akvizice Poggio al Tufo v roce 1997. Hrozny jsou nyní vybírány jak ve vinici Bottinello na statku Rompicollo di Pitigliano, tak na statku Albore di Scansano.
Hrozny
Alicante 100%
Vinifikace a stárnutí
Byla provedena tradiční červená vinifikace se spontánní fermentací
s autochtonními kvasinkami v ocelových kádích a macerací na kůži po dobu 12 dnů. Stárnutí po dobu 15 měsíců ve velkých sudech ze slavonského dubu.
Alkohol
13% objemových
Servisní teplota
16-18 ° C
Formát
0,75 l
Spárování
Ideální k prvním chodům na bázi masa, pečeně, plněné zelenině, sýrům, včetně sýrů dlouhověkého věku, a kořeněných masových pokrmů z orientální kuchyně.
Vinice
Poggio al Tufo je první statek rodiny Tommasi mimo hranice Valpolicella Classica, zakoupený v roce 1997. První odvážný
investice mimo provincii Verona. Příběh nádherných toskánských terroirů, ve kterém byl realizován složitý a ambiciózní projekt vína: vytvářet vynikající vína na území toskánského Maremmy. Tenuta Rompicollo, srdce Poggio al Tufo, se nachází v Pitigliano, v provincii Grosseto, významném etruském místě v srdci toskánského Maremmy. Na historickém statku Pitigliano je nádherný statek, na druhém statku ve Scansanu jsou provozní struktury vinařství.
Tommasi Naturae
Udržitelné vlastnosti tohoto vína jsou:
Vinice
Společnost Tommasi přijala integrovaný výrobní systém, který zaručuje ekologicky udržitelné řízení zemědělských činností.
Výroba
- V procesu výroby vína nepoužíváme produkty živočišného původu nebo obsahující alergeny.
- Optimalizace využití zdrojů a řízení sklepa.
- Používáme postupy, které nám umožňují pracovat s plným ohledem na životní prostředí, vyhýbat se plýtvání a vždy, když je to možné, vždy recyklovat.
Obal
- organické čepice s certifikací FSC
- štítek: papír certifikovaný FSC
- lepenka: recyklovaný papír